Blog KaMi KoNSuMeR

Blog Kami Konsumer adalah merupakan satu alat bagi pelajar-pelajar UMT dan juga orang ramai untuk mendapatkan maklumat pengguna, tips pengguna, dan juga sebagai media untuk menyalurkan pendapat anda. Diharap melalui blog Kami Konsumer "One Stop Centre" semua pengguna dapat menjadi seorang pengguna yang bijak dan berhemat.

info harian

"Jika anda berbohong tentang sesuatu produk, anda akan didapati - baik oleh KERAJAAN, yang akan menghukum anda, atau oleh PELANGGAN, yang akan menghukum kamu dengan tidak membeli produk anda untuk kali kedua .

BANYAK pihak menyokong cadangan menghapuskan UPSR dan PMR kerana peperiksaan itu didapati terlalu berorientasikan peperiksaan dan meminggirkan aspek kemahiran.


KUALA LUMPUR – Kementerian Pelajaran memberi jaminan cadangan memansuhkan peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan Penilaian Menengah Rendah (PMR) tidak akan dibuat secara terburu-buru.

Sebaliknya kementerian berkenaan akan mengkaji reaksi guru dan ibu bapa menerusi media-massa sebelum membuat keputusan.


Ketua Pengarah Pelajaran, Tan Sri Alimuddin Mohd. Dom berkata, cadangan pemansuhan UPSR dan PMR itu berniat positif ke arah perkembangan pendidikan negara.

“Kita akan kumpul pandangan guru-guru dan ibu bapa sebelum menentukan tindakan seterusnya,’’ katanya di sini semalam.

Sumber: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0622&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm

Labels: ,

0 Responses so far.

Post a Comment